Suikerbonen Vanparys Online bestellen bij De SnoeperieWelkom op onze site, waar je suikerbonen Vanparys kan bestellen als ook verschillende snoepsoorten om je doopsuiker aan te vullen.


Sinds 2019 is de productie van Vanparys gestopt hier in België maar wordt deze verder gezet onder hetzelfde recept in Italië met dezelfde chocolade en onder dezelfde naam.

We hebben steeds een 4000 kilo in voorraad & een groot assortiment van kleuren in suikerbonen en confetti's.

Ook garanderen wij u de laagst prijs online!

De suikerboon is één van de
oudste snoeptradities in de wereld.

Een populaire legende vertelt dat de oude Romein Julius Dragatus de allereerste dragee maakte toen hij een amandel in een pot honing liet vallen. Hij was zo in de wolken met deze ontdekking dat hij het nieuwe snoepje cadeau gaf bij de geboorte van zijn zoontje. Zo startte de Romeinse traditie om doopsuiker te eten bij geboortes & huwelijken.

Doorgaan de jaren passeerden er vele varianten van de lekkernij, tot in 1889 de Belgische chocolatier Felix Vanparys besloot om de amandel te vervangen door chocolade in de vorm van een amandel. Confiserie & chocolaterie Vanparys ging nog dat jaar van start, vlakbij de Zavel, een trendy buurt in hartje Brussel. De concurrentie kopieerde deze nieuwe, succesvolle versie van de doopsuiker en zo werd dit snoepje populairder in Europa dan de traditionele versie met een amandel.We wensen u al veel wegdroom momenten bij het kiezen van uw bestelling en aarzel niet om ons te contacteren als u een vraag heeft.

Let op bij het kiezen van uw kleur!
We verwittigen u graag op voorhand dat suikerbonen of andere eetbare artikelen achteraf niet geruild kunnen worden, dit met het oog op kwaliteit en hygiëne en een regel van FAVV, daar we steeds moeten kunnen zien in welke omgeving onze producten hebben gestaan.